117 000 Ft Original price was: 117 000 Ft.95 000 FtCurrent price is: 95 000 Ft. | Nettó ár: 74 803 Ft
Készleten
Készleten
A STAUB 24 cm-es, 4 literes öntöttvas főzőedénye egy kiváló minőségű termék, amely ideális a mindennapi főzéshez és tálaláshoz. Az öntöttvas anyag jobb hőtömeggel rendelkezik, mint bármely más anyag, így az edények tovább tartják a hőt, tökéletesek az ételek asztalon való tálalására. Az edények nehezek és vastagok, ami rendkívül ellenállóvá és tartóssá teszi őket.
A Staub tökéletesítette a zománcozás folyamatát, így a több zománcréteg növeli a törés- és karcállóságot. Az erős zománc tapadásmentes felületet biztosít, ami könnyen tisztíthatóvá teszi az edényeket. A különleges formájú fedő kiváló nedvességmegtartó tulajdonságokkal rendelkezik, egyenletes folyadéklecsapódást biztosít az edény tartalmára, megakadályozva, hogy a hús kiszáradjon, és a zöldségek puhák maradjanak, így minden összetevő megőrzi ízét.
A Staub öntöttvas főzőedény belseje kiváló minőségű fekete matt zománccal van bevonva, amely ideális az ételek sütéséhez, pirításához és karamellizálásához. Az öntöttvas főzőedény megőrzi minden összetevő tápértékét és teljes aromáját. Tartósságuknak köszönhetően generációkon át kitartanak, így nem kell őket gyakran cserélni, ami pénzt takarít meg és védi a környezetet.
A kerek Cocotte főzőedény ergonomikus fogantyúkkal rendelkezik, amelyek megkönnyítik az edény kezelését. A matt fekete zománc belső felület egyenletes hőeloszlást biztosít, és a jól rögzített fedő energiát takarít meg a főzés során. A fedél speciális kialakítása összegyűjti a páralecsapódást, majd egyenletesen visszacsepegteti az ételre. Az ezüst fogantyú lehetővé teszi a fedél könnyű felemelését.
A 4 literes térfogatával ez a Cocotte típusú főzőedény tökéletes egy család számára, amely használható lassú főzéshez, pörköltekhez vagy hús- és zöldségételekhez.
Ez a professzionális, ugyanakkor tradicionális főzőedény bármilyen asztalhoz és konyhához illik, és vonzó tört fehér (fehér szarvasgomba) színe különleges megjelenést kölcsönöz neki.
A STAUB öntöttvas főzőedény egy kiváló minőségű termék, amely ideális a mindennapi főzéshez és tálaláshoz. Az öntöttvas anyag jobb hőtömeggel rendelkezik, mint bármely más anyag, így az edények tovább tartják a hőt, tökéletesek az ételek asztalon való tálalására. Az edények nehezek és vastagok, ami rendkívül ellenállóvá és tartóssá teszi őket.
A Staub tökéletesítette a zománcozás folyamatát, így a több zománcréteg növeli a törés- és karcállóságot. Az erős zománc tapadásmentes felületet biztosít, ami könnyen tisztíthatóvá teszi az edényeket.
A Staub öntöttvas főzőedény belseje kiváló minőségű fekete matt zománccal van bevonva, amely ideális az ételek sütéséhez, pirításához. Az öntöttvas főzőedény megőrzi minden összetevő tápértékét és teljes aromáját. Tartósságuknak köszönhetően generációkon át kitartanak, így nem kell őket gyakran cserélni, ami pénzt takarít meg és védi a környezetet.
Hogyan kell megfelelően kezelni a staub öntöttvas főzőedényeket:
Első használat:
Öblítse le a vasöntvényből készült sütőt, lábost vagy serpenyőt, egy kevés mosogatószerrel mossa el majd öblítse le, és törölje szárazra a sütőt, lábost vagy serpenyőt
Töltse meg az edény alját kb. 1 cm magasan étolajjal, és melegítse közepes lángon, amíg füstölni nem kezd. Vegye le az edényt a tűzhelyről, hagyja kissé lehűlni az olajat, majd öntse ki. ezután öblítse le forró vízzel, és alaposan törölje szárazra. Ezzel a művelettel az edény pórusai lezárulnak, és az edény használatra kész.
Hosszú távú használat során:
Idővel a öntöttvas edényen a zsírréteg egy természetes „védőfilmréteget” (patinát) alakítanak ki, ami meggátolja, hogy az étel odaégjen. Ezt a védőréteget nem szabad eltávolítani. Ha mégis megpróbálja, soha ne használjon dörzsszivacsot vagy drótkefét. Használat után elegendő forró leöblíteni, majd szárazra törölni
Ha valami mégis odaég.
Öntsön forró vizet az edénybe, és hagyja ázni. Makacs ételmaradékok esetén 2-3 teáskanál sót vagy 1 evőkanál szódabikarbónát adjon a vízhez, és forralja fel rövid ideig, majd hagyja az edényt ázni. Ha mosogatószert használ, a vasöntvény edények elveszítik a természetes védőréteget (patinájukat), amit újra kell képezni.
A tűzhelyek típusai:
A Staub öntöttvas főzőedény alkalmasak a halogén, az elektromos, a gáz- és üvegkerámia mellett alkalmas indukciós sütőkhöz is. Természetesen az edényeket a sütőben is használhatod. Az optimális hőeloszlásnak köszönhetően a termékek kisebb átmérőjű főzőlapokon is használhatók. A kiváló hőtároló tulajdonságok biztosítják, hogy a főzési folyamat vége felé a hőmérséklet csökkenthető vagy akár teljesen kikapcsolható legyen.
Sütés, főzés öntöttvas edényekkel
Annak érdekében, hogy semmi se égjen meg, csak alacsony és közepes hőmérsékleten főzzön. Mindig csak akkor fordítsa meg az ételt, ha a pórusok bezárultak. Aztán magától leválik és nem ragad. A zománc olyan robusztus, hogy minden szabványos, fából, műanyagból vagy rozsdamentes acélból készült, hőálló spatula vagy keverő használható.
Öntöttvas edények tisztítása
Elvileg az öntöttvas termékek ugyanúgy tisztíthatók, mint bármely más edény. A patina (természetes védőréteg) megőrzése érdekében javasoljuk a kíméletes kézi tisztítást forró vízzel és tisztítókefével vagy háztartási szivaccsal.
Fontos
A staub Öntöttvas főzőedény használatakor kerülni kell az erős hőmérséklet-ingadozásokat és a túlmelegedést. Főleg indukciós főzőlapok esetén mindig fokozatosan melegítse fel a kívánt hőmérsékletre. Az öntött edényeket mindig hagyja lassan kihűlni (forró termékhez ne adjon hideg vizet.)
https://www.youtube.com/watch?v=qInJ4Rg3tK8
https://www.youtube.com/watch?v=erjTn-bMmUs&t=2s
https://www.youtube.com/watch?v=7yjM9yIquIk&t=1s
https://www.youtube.com/watch?v=jQ3AJ7KcbWo&t=1s
https://www.youtube.com/watch?v=lNbfSYbX62k
A STAUB 24 cm-es, 4 literes Cocotte Twister öntöttvas főzőedénye prémium minőségű termék, amely minden konyhában megállja a helyét. Az öntöttvas főzőedény kiváló választás lassú főzéshez, pörköléshez vagy sütéshez. Tartóssága és esztétikai megjelenése miatt nemcsak praktikus, hanem szemet gyönyörködtető kiegészítője is a konyhának.
Az ergonomikus fogantyúk megkönnyítik az edény kezelését, míg a speciális kialakítású tüskés fedél biztosítja az ételek nedvességtartalmának megőrzését. Az öntöttvas anyag kiváló hőmegtartó és hőelosztó képessége egyenletes főzést biztosít, és az ételek sokáig melegek maradnak. A zománcozott felület karcálló és könnyen tisztítható, így hosszú éveken át megőrzi eredeti szépségét.
Az elegáns tört fehér szín bármilyen konyhai környezetbe illik, és különleges megjelenést kölcsönöz az asztalnak. A STAUB Cocotte főzőedény ideális választás mindazok számára, akik értékelik a minőséget és a tartósságot, és szeretnék, hogy minden étkezés különleges élménnyé váljon.
Tömeg | 4600 g |
---|---|
Gyártó | STAUB |
Kategória | Öntöttvas edények |
Anyag | Öntöttvas |
Térfogat | 4 liter |
Átmérő | 24 cm |
Súly | 4,6 kg |
Magasság | 15,5 cm fedéllel |
Szín | Tört fehér (fehér szarvasgomba) |
Elektromos fözőlaphoz | Alkalmas |
Gáz fözőlaphoz | Alkalmas |
Indukciós fözőlaphoz | Alkalmas |
Sütőben használra | Alkalmas |
67 700 Ft Original price was: 67 700 Ft.52 000 FtCurrent price is: 52 000 Ft. | Nettó ár: 40 945 Ft
67 700 Ft Original price was: 67 700 Ft.52 000 FtCurrent price is: 52 000 Ft. | Nettó ár: 40 945 Ft
118 000 Ft Original price was: 118 000 Ft.95 000 FtCurrent price is: 95 000 Ft. | Nettó ár: 74 803 Ft
117 000 Ft Original price was: 117 000 Ft.95 000 FtCurrent price is: 95 000 Ft. | Nettó ár: 74 803 Ft
© 2022 minden jog fenntartva
Az oldalt készítette: OnlineOn
A böngészési élmény fokozása, a személyre szabott hirdetések vagy tartalmak megjelenítése, valamint a forgalom elemzése érdekében sütiket (cookie) használunk. "Az összes elfogadása" gombra kattintva hozzájárulhat a sütik használatához.