Barion Pixel
lIngyenesen postapontra, 29 900 Ft-tól
Biztonságos bankkártyás fizetés
Szakértői segítség: 0630 943 2020
Garantáltan segítőkész hozzáállás
100% termék garancia
lIngyenesen postapontra, 29 900 Ft-tól
Biztonságos bankkártyás fizetés
Szakértői segítség: 0630 943 2020
Garantáltan segítőkész hozzáállás
100% termék garancia
lIngyenesen postapontra, 29 900 Ft-tól
Biztonságos bankkártyás fizetés
Szakértői segítség: 0630 943 2020
Garantáltan segítőkész hozzáállás
100% termék garancia

BAJAI Halfőző bogrács zománcozott 17 literes

Bajai halfőző bogrács, zománcozott 17 literes

12 900 Ft | Nettó ár: 10 157 Ft

Csak 1 maradt készleten

Csak 1 maradt készleten

Leírás

AZ EREDETI Bajai Halfőző Bogrács, zománcozott – Az ideális választás a tökéletes Bajai halászlé elkészítéséhez!

Hagyományos halfőző bogrács . A híres Bajai halászlé elkészítéséhez a legjobb választás.  Lemezből készült zománcozott bevonattal gyártott edény. Alkalmas kerti konyhák vagy kerti bográcshelyeknél bográcsételek elkészítéséhez. A bogrács használható fatüzelésű ,de a gázzal működő berendezések esetében is.

Az eredeti BAJAI halfőző bogrács, Baján készül, tehát ez az igazi,  ennek a legideálisabb a formája, ebben készül a valódi BAJAI halászlé.

Tisztítása egyszerű – mosószeres vízben elöblítve egyszerűen takarítható. A bevonatának köszönhetően nem rozsdásodik

Jellemzők

  • Anyag: 1 mm vastag kiváló minőségű zománcozott acéllemez biztosítja a hosszú élettartamot és könnyű tisztíthatóságat.

  • Kialakítás: Galvanizált laposvas füllel ellátva, a bogrács könnyen kezelhető és hordozható.

  • Űrtartalom: 17-literes kapacitásával ideális választás családi összejövetelekre, baráti vacsorákra vagy éppen kempingezéshez.

Miért válassza a Bajai halfőző bográcsot?

  1. Tradíció és minőség: A Bajai halfőző bogrács hosszú évtizedek óta meghatározó eleme a magyar konyhának. A minőségi anyagok és a gondos kialakítás garantálja, hogy hagyományos receptjei még ízletesebbek legyenek.

  2. Könnyű kezelhetőség: A galvanizált laposvas fülek lehetővé teszik a könnyű szállítást és a biztonságos használatot. Szabadtéri eseményeken, piknikeken vagy otthoni főzés során is kiváló választás.

  3. Praktikus űrtartalom: A 6 literestől a 32 literesig minden méretben kapható,  ebben a bográcsban könnyedén elkészítheti a kisebb és nagyobb mennyiségű ételeket is,

Legyen a Bajai halfőző bogrács a konyhája elengedhetetlen része, és élvezze a hagyományos magyar ízeket egy modern kialakítással!

 

A hagyományos Bajai Halászlé recept: Hozzávalók: Hal, hagyma, őrölt pirospaprika, só és víz. Az erősségét a belefőzött, de nem szétdarabolt szárított cseresznyepaprikával lehet szabályozni úgy, hogy aki erősen szereti, az ezt szétnyomja a tányérjában. A jó léhez fejenként fél kg vegyes hal vagy ponty szükséges. Kilónként egy nagyobb fej vöröshagymát, és egy púpozott evőkanál jó minőségű házi őrölt pirospaprikát kell számítanunk.

A főzés mindig szabad tűzön és bográcsban történik. A halat irdaljuk, daraboljuk, előre sózzuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és a bogrács aljára szórjuk. Erre rápakoljuk a halszeleteket, melyek 2-3 ujjnyinál ne legyenek vékonyabbak. Az apróbb halakat csak felébe vágjuk. Nagyon fontos, hogy tisztítás közben a pontynak egy garatszervét a „méregfogat” ki kell szednünk mivel a lé ettől keserű lesz. A halszeletek mellé az összes ehető belsőséget, az úszó hólyagokat is a bográcsba helyezzük. Miután ez mind megtörtént felöntjük hideg vízzel .A mennyiség kg-ként 1.2-1.4 liter. Az a szólás mondás járja, hogy a víz a halat 2-3 ujjnyira lepje el. Otthonunkban a főzés száraz ártéri tűzifa helyett kereskedelemben kapható gázégő fejjel is történhet, de az igazi nagy élmény a dunai homokzátonyon uszadék fával. Miután a bográcsot a tűz fölé akasztottuk, megvárjuk még felhabosodik és amikor a habját a forrással kezdi elveszteni kanalazzuk bele a fent említett törött paprika mennyiséget. Fontos, hogy ezek után a levet élénk tűzön folyamatosan forralni kell, fél órán keresztül. Közben kóstolgatjuk, ha szükséges sót még tehetünk hozzá. A hagyma és paprika mennyiségre azonban vigyázni kell, mivel ha túl sok a hagyma akkor nagyon édes lesz és ha túl sok a paprika akkor pedig keserű. Fél óra intenzív forralás után a lé elkészül, a kimosott hideg tésztára szedjük és fogyasztható. A bajai tradíció szerint először a levet esszük sok tésztával, aztán külön a halat.

https://www.youtube.com/watch?v=Y0Wbc4qCqFk

További információk

Űrtartalom

17 liter

Súly

3,2 kg

Magasság

21,5 kg

Felső átmérő

29 cm

Alap átmérő

38,5 cm

Kapcsolódó termékek

11 900 Ft | Nettó ár: 9 370 Ft

Kosárba teszem

11 500 Ft | Nettó ár: 9 055 Ft

Kosárba teszem

6 800 Ft | Nettó ár: 5 354 Ft

Kosárba teszem

5 700 Ft | Nettó ár: 4 488 Ft

Kosárba teszem

Add meg itt a címsor szövegét