Leírás
Staub Öntöttvas grillserpenyő a legendás, hagyományos francia serpenyők, öntöttvas edények, lábasok, grillserpenyők és WOK-ok gyártója. Kiváló minőségüket és egyedi stílusukat világszerte elismerik. Évtizedekre szóló edények!
Az gyors sütés ugyanúgy sikerül, mint a lassú, egyenletes a sütés a hatékony hőelosztásnak köszönhetően. Az egyenletes hőleadás mindenekelőtt kíméletes, egészséges főzést tesz lehetővé. Így az ízek és tápanyagok különösen jól megőrződnek.
A Staub öntöttvas grillserpenyő minden típusú tűzhelyen használható, beleértve az indukciós tűzhelyeket is.
Mindazok számára, akik már alig várják a grillezési szezon kezdetét, kiváló híreink vannak: nem kell mást tennie, mint beszerezni egy jó minőségű grillserpenyőt, például a Staub öntöttvas serpenyőjét. Kényelmes fogantyúval rendelkezik, és nagyon kényelmes a használata.
Előnyei:
Kiemelkedő minőség és tartósság – a serpenyő hosszú évekre készült. Nem ritka, hogy ennek a márkának az öntöttvas főzőedényei generációról generációra öröklődnek.
A jellegzetes barázdák rácsszerű mintázatot hoznak létre a húson vagy a halon.
A vastag öntöttvas megakadályozza, hogy az étel megégjen, és tökéletesen eloszlatja a hőt a teljes felületen.
Anyagok:
Teljesen öntöttvasból készült.
Rendeltetés:
Minden típusú tűzhely és sütő.
Jó tudni!
A serpenyő megvásárlására 30 év garanciát vállalunk.
Legjobb tulajdonságainak megőrzése érdekében javasoljuk, hogy forró serpenyőre ne öntsön hideg vizet, kerülje a durva tisztító- és súrolószereket, csak fa vagy műanyag spatulát használjon, és alaposan szárítsa meg, mielőtt szekrényben tárolja
A staub öntöttvas grillserpenyő a Grill Pans sorozatból tökéletes a húsok sütéséhez. Öntöttvasból készült, így különösen alkalmas a sütéshez, mivel magas hőfokra hevíthető, és a serpenyő teljes felületén egyenletesen osztja el a hőt, így több húsdarab egyenletesen barnulhat és sülhet meg. A belső felülete matt fekete zománc kiváló sütési hatást biztosít, mert kiemeli az alapanyagok természetes ízét. A zománc strapabíró anyag, amely lehetővé teszi sok szaftos steak és más finomság elkészítését. Fogantyúi segítségével az ételek asztalra tálalására is alkalmas. Bármilyen típusú tűzhelyen használható, beleértve az indukciós főzőlapot is. A grillserpenyő alján barázdákkal rendelkezik, amelyek a húsoknak a jellegzetes grillmintát adják. Ráadásul a felesleges zsír a barázdák között lefolyik, így a hús zsír- és kalóriaszegény marad egy ilyen serpenyőben. A STAUB grillserpenyő használatával nyugodtan nekiláthat, és kényeztetheti magát egy extra húsdarabbal, amely úgy néz ki és olyan ízű, mintha egyenesen a grillről jött volna, és ugyanolyan egészséges és gondosan elkészített.
Garantált grillezési csíkok a serpenyőn található speciális barázdáknak köszönhetően.
Tökéletesen szaftos és zsenge steakek, csirke- és pulykafilék sütése.
A grillezési barázdák összegyűjtik a zsírt
Minden típusú főzőlapra alkalmas, beleértve az indukciósat is, sütőben/grillen is használható
Kompakt, könnyen használható és tárolható
JELLEMZŐK
Szín: fekete
Hőállóság: 240,00 ºC
Hidegállóság: -20,00 ºC
Anyag: öntöttvas
Felületkezelés: bevonva
Indukció: Igen
Sütőbe helyezhető: Igen
Hűtőszekrényben tárolható: Igen
Főzőlapon használható: Igen
Mosogatógépben mosható: Igen
MÉRETEK
Nettó súly: 5,5 kg
A termék hossza: 49,5 cm
A termék szélessége: 31,5 cm
A termék magassága: 4,70 cm
Átmérő: 30,00 cm
A serpenyő vagy edény használatakor ügyeljen a következő pontokra:
-
Az optimális sütési eredmény érdekében a legjobb, ha alacsony vagy közepes lángot használ. Nem szükséges a serpenyőt vagy az edényt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegíteni.
-
Professzionális módszer: Melegítse elő a serpenyőt 2-3 percig, mielőtt olajat vagy folyadékot önt bele.
-
A serpenyőben az étel forgatáshoz csak műanyag vagy fakanalat használjon.
-
Mindig használjon edényfogót, amikor megérinti a Staub öntöttvas grillserpenyők ,Staub edények nyelét, mivel az öntöttvas rendkívül hővezető anyag. A fogantyúk felforrósodhatnak.
-
Ne helyezze a forró Staub öntöttvas grillserpenyőt, Staub edényt. konyhai pultra vagy hőérzékeny felületre
-
Az összes Staub serpenyőt, Staub edényt használhatja akár 260 Celsius fokos sütőben, kivéve a fanyelű serpenyőket.
-
Soha ne öblítse le hideg vízzel a forró serpenyőt, vagy edényt , hanem várja meg, amíg kihűl. Ellenkező esetben az öntöttvas termékei meghajolhatnak a hőtől.
-
Tisztítsa meg az öntöttvas edényeket forró vízzel. A makacsabb szennyeződésekhez mosogatószert is használhat, és előtte rövid időre áztassa be a serpenyőt forró vízbe. Ne használjon fehérítőt, súrolószert vagy súrolókorongot az edények tisztításához.
-
Mielőtt eltenné Staub serpenyőit, Staub edényeit, győződjön meg arról, hogy az edény száraz. Semmilyen körülmények között ne tegye el, ha nedves.
A STAUB öntöttvas grillserpenyő, egy kiváló minőségű termék, amely ideális a mindennapi sütéshez. Az öntöttvas anyag jobb hőtömeggel rendelkezik, mint bármely más anyag, így az edények tovább tartják a hőt, Az edények nehezek és vastagok, ami rendkívül ellenállóvá és tartóssá teszi őket.
A Staub tökéletesítette a zománcozás folyamatát, így a több zománcréteg növeli a törés- és karcállóságot. Az erős zománc tapadásmentes felületet biztosít, ami könnyen tisztíthatóvá teszi az edényeket.
A Staub öntöttvas grillserpenyő, belseje kiváló minőségű fekete matt zománccal van bevonva, amely ideális az ételek sütéséhez. Az öntöttvas főzőedény megőrzi minden összetevő tápértékét és teljes aromáját. Tartósságuknak köszönhetően generációkon át kitartanak, így nem kell őket gyakran cserélni, ami pénzt takarít meg és védi a környezetet
Hogyan kell megfelelően kezelni az öntöttvas edényeket
Első használat:
Öblítse le a vasöntvényből készült sütőt, lábost vagy serpenyőt , egy kevés mosogatószerrel mossa el majd öblítse le, és törölje szárazra a sütőt, lábost vagy serpenyőt
Töltse meg az edény alját kb. 1 cm magasan étolajjal, és melegítse közepes lángon, amíg füstölni nem kezd. Vegye le az edényt a tűzhelyről, hagyja kissé lehűlni az olajat, majd öntse ki. ezután öblítse le forró vízzel, és alaposan törölje szárazra. Ezzel a művelettel az edény pórusai lezárulnak, és az edény használatra kész.
Hosszú távú használat során:
Idővel a öntöttvas edényen a zsírréteg egy természetes „védőfilmréteget” (patinát) alakítanak ki, ami meggátolja , hogy az étel odaégjen. Ezt a védőréteget nem szabad eltávolítani. Ha mégis megpróbálja, soha ne használjon dörzsszivacsot vagy drótkefét. Használat után elegendő forró leöblíteni, majd szárazra törölni
Ha valami mégis odaég.
Öntsön forró vizet az edénybe, és hagyja ázni. Makacs ételmaradékok esetén 2-3 teáskanál sót vagy 1 evőkanál szódabikarbónát adjon a vízhez, és forralja fel rövid ideig, majd hagyja az edényt ázni. Ha mosogatószert használ, a vasöntvény edények elveszítik a természetes védőréteget (patinájukat),amit újra kell képezni.
A tűzhelyek típusai:
A Staub öntöttvas grillserpenyő alkalmasak a halogén, az elektromos, a gáz- és üvegkerámia mellett alkalmas indukciós sütőkhöz is. Az optimális hőeloszlásnak köszönhetően a termékek kisebb átmérőjű főzőlapokon is használhatók. A kiváló hőtároló tulajdonságok biztosítják, hogy a főzési folyamat vége felé a hőmérséklet csökkenthető vagy akár teljesen kikapcsolható legyen.
Sütés ,főzés öntöttvas edényekkel
Annak érdekében, hogy semmi se égjen meg, csak alacsony és közepes hőmérsékleten főzzön. Mindig csak akkor fordítsa meg az ételt, ha a pórusok bezárultak. Aztán magától leválik és nem ragad. A zománc olyan robusztus, hogy minden szabványos, fából, műanyagból vagy rozsdamentes acélból készült, hőálló spatula vagy keverő használható.
Öntöttvas edények tisztítása
Elvileg az öntöttvas termékek ugyanúgy tisztíthatók, mint bármely más edény. A patina (természetes védőréteg) megőrzése érdekében javasoljuk a kíméletes kézi tisztítást forró vízzel és tisztítókefével vagy háztartási szivaccsal.
Fontos
A Staub Öntöttvas grillserpenyő használatakor kerülni kell az erős hőmérséklet-ingadozásokat és a túlmelegedést. Főleg indukciós főzőlapok esetén mindig fokozatosan melegítse fel a kívánt hőmérsékletre. Az öntött edényeket mindig hagyja lassan kihűlni (forró termékhez ne adjon hideg vizet.)
https://www.youtube.com/watch?v=qInJ4Rg3tK8
https://www.youtube.com/watch?v=erjTn-bMmUs&t=2s
https://www.youtube.com/watch?v=7yjM9yIquIk&t=1s