Leírás
Staub Öntöttvas serpenyő a legendás, hagyományos francia serpenyők, öntöttvas edények, lábasok, grillserpenyők és WOK-ok gyártója. Kiváló minőségüket és egyedi stílusukat világszerte elismerik. Évtizedekre szóló edények!
LEÍRÁS
A STAUB öntöttvas serpenyő a jól bevált öntöttvas anyagból készülnek, amely ráadásul zománcozott. A felület robusztus és könnyen tisztítható, éppen megfelelő a gyakori konyhai használathoz.
Az gyors sütés ugyanúgy sikerül, mint a lassú, egyenletes a sütés a hatékony hőelosztásnak köszönhetően. Az egyenletes hőleadás mindenekelőtt kíméletes, egészséges főzést tesz lehetővé. Így az ízek és tápanyagok különösen jól megőrződnek.
A serpenyő átmérője 22 cm. Öntöttvas fogantyúval rendelkezik, így a serpenyő nemcsak gáz vagy indukciós tűzhelyen, hanem a sütőben is használható. A két kiöntőnyílás a felesleges zsír leöntésére vagy a mártások tálalására szolgál. A serpenyő belseje, matt fekete zománcozott, amely ízfokozó tulajdonságokkal rendelkezik.
Ezek gyakori használat esetén még fokozódnak is. A grillserpenyő felülete tartós és rendkívül könnyen tisztítható. Az öntöttvas jó hőtartó képességének köszönhetően az ételek sokáig melegen maradnak, így az ízlésesen kialakított serpenyőben az étkezőasztalon is gond nélkül bemutathatja azokat.
A Staub öntöttvas serpenyő minden típusú tűzhelyen használható, beleértve az indukciós tűzhelyeket is. A serpenyőt minden további nélkül beteheti a sütőbe is, például az előzőleg megpirított húsok kíméletes átsütéséhez. A Staub öntöttvas serpenyővel ízletes sült ételeket és ízletes mártásokat készíthet, amelyekkel elkápráztathatja vendégeit.
Szín: Fényes fehér
Hőállóság: 260,00 ºC
Hidegállóság: -20,00 ºC
Anyag: öntöttvas
Fogantyú típusa: Fogantyú
Bevonat: Fekete matt
Kapható fedél: Nincs
Indukciós: Igen
Sütésre alkalmas: Igen
Fagyasztásra alkalmas: Igen
Főzőlapra alkalmas: Igen
Mosogatógépben mosható: Igen
A serpenyő vagy edény használatakor ügyeljen a következő pontokra:
-
Az optimális sütési eredmény érdekében a legjobb, ha alacsony vagy közepes lángot használ. Nem szükséges a serpenyőt vagy az edényt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegíteni.
-
Professzionális módszer: Melegítse elő a serpenyőt 2-3 percig, mielőtt olajat vagy folyadékot önt bele.
-
A serpenyőben az étel forgatáshoz csak műanyag vagy fakanalat használjon.
-
Mindig használjon edényfogót, amikor megérinti a Staub serpenyők ,Staub edények nyelét, mivel az öntöttvas rendkívül hővezető anyag. A fogantyúk felforrósodhatnak.
-
Ne helyezze a forró Staub serpenyőt, Staub edényt konyhai pultra vagy hőérzékeny felületre
-
Az összes Staub serpenyőt, Staub edényt használhatja akár 260 Celsius fokos sütőben, kivéve a fanyelű serpenyőket.
-
Soha ne öblítse le hideg vízzel a forró serpenyőt, vagy edényt , hanem várja meg, amíg kihűl. Ellenkező esetben az öntöttvas termékei meghajolhatnak a hőtől.
-
Tisztítsa meg az öntöttvas edényeket forró vízzel. A makacsabb szennyeződésekhez mosogatószert is használhat, és előtte rövid időre áztassa be a serpenyőt forró vízbe. Ne használjon fehérítőt, súrolószert vagy súrolókorongot az edények tisztításához.
-
Mielőtt eltenné Staub serpenyőit, Staub edényeit, győződjön meg arról, hogy az edény száraz. Semmilyen körülmények között ne tegye el, ha nedves.
A STAUB 22 cm-es, serpenyő, egy kiváló minőségű termék, amely ideális a mindennapi főzéshez és tálaláshoz. Az öntöttvas anyag jobb hőtömeggel rendelkezik, mint bármely más anyag, így az edények tovább tartják a hőt, tökéletesek az ételek asztalon való tálalására. Az edények nehezek és vastagok, ami rendkívül ellenállóvá és tartóssá teszi őket.
A Staub tökéletesítette a zománcozás folyamatát, így a több zománcréteg növeli a törés- és karcállóságot. Az erős zománc tapadásmentes felületet biztosít, ami könnyen tisztíthatóvá teszi az edényeket.
A Staub öntöttvas serpenyő belseje kiváló minőségű fekete matt zománccal van bevonva, amely ideális az ételek sütéséhez, pirításához. Az öntöttvas főzőedény megőrzi minden összetevő tápértékét és teljes aromáját. Tartósságuknak köszönhetően generációkon át kitartanak, így nem kell őket gyakran cserélni, ami pénzt takarít meg és védi a környezetet.
A kerek Staub öntöttvas serpenyő öntvény fogantyúkkal rendelkezik, amelyek megkönnyítik az edény kezelését. A matt fekete zománc belső felület egyenletes hőeloszlást biztosít,
A staub öntöttvas serpenyő 22 cm átmérőjével tökéletes egy pár számára, amely használható lassú főzéshez, pörköltekhez vagy hús- és zöldségételekhez.
Hogyan kell megfelelően kezelni az öntöttvas edényeket
Első használat:
Öblítse le a vasöntvényből készült sütőt, lábost vagy serpenyőt , egy kevés mosogatószerrel mossa el majd öblítse le, és törölje szárazra a sütőt, lábost vagy serpenyőt
Töltse meg az edény alját kb. 1 cm magasan étolajjal, és melegítse közepes lángon, amíg füstölni nem kezd. Vegye le az edényt a tűzhelyről, hagyja kissé lehűlni az olajat, majd öntse ki. ezután öblítse le forró vízzel, és alaposan törölje szárazra. Ezzel a művelettel az edény pórusai lezárulnak, és az edény használatra kész.
Hosszú távú használat során:
Idővel a öntöttvas edényen a zsírréteg egy természetes „védőfilmréteget” (patinát) alakítanak ki, ami meggátolja , hogy az étel odaégjen. Ezt a védőréteget nem szabad eltávolítani. Ha mégis megpróbálja, soha ne használjon dörzsszivacsot vagy drótkefét. Használat után elegendő forró leöblíteni, majd szárazra törölni
Ha valami mégis odaég.
Öntsön forró vizet az edénybe, és hagyja ázni. Makacs ételmaradékok esetén 2-3 teáskanál sót vagy 1 evőkanál szódabikarbónát adjon a vízhez, és forralja fel rövid ideig, majd hagyja az edényt ázni. Ha mosogatószert használ, a vasöntvény edények elveszítik a természetes védőréteget (patinájukat),amit újra kell képezni.
A tűzhelyek típusai:
A Staub öntöttvas serpenyői alkalmasak a halogén, az elektromos, a gáz- és üvegkerámia mellett alkalmas indukciós sütőkhöz is. Természetesen az edényeket a sütőben is használhatod. Az optimális hőeloszlásnak köszönhetően a termékek kisebb átmérőjű főzőlapokon is használhatók. A kiváló hőtároló tulajdonságok biztosítják, hogy a főzési folyamat vége felé a hőmérséklet csökkenthető vagy akár teljesen kikapcsolható legyen.
Sütés ,főzés öntöttvas edényekkel
Annak érdekében, hogy semmi se égjen meg, csak alacsony és közepes hőmérsékleten főzzön. Mindig csak akkor fordítsa meg az ételt, ha a pórusok bezárultak. Aztán magától leválik és nem ragad. A zománc olyan robusztus, hogy minden szabványos, fából, műanyagból vagy rozsdamentes acélból készült, hőálló spatula vagy keverő használható.
Öntöttvas edények tisztítása
Elvileg az öntöttvas termékek ugyanúgy tisztíthatók, mint bármely más edény. A patina (természetes védőréteg) megőrzése érdekében javasoljuk a kíméletes kézi tisztítást forró vízzel és tisztítókefével vagy háztartási szivaccsal.
Fontos
A staub Öntöttvasserpenyő használatakor kerülni kell az erős hőmérséklet-ingadozásokat és a túlmelegedést. Főleg indukciós főzőlapok esetén mindig fokozatosan melegítse fel a kívánt hőmérsékletre. Az öntött edényeket mindig hagyja lassan kihűlni (forró termékhez ne adjon hideg vizet.)
A STAUB öntöttvas serpenyő előnyei:
- A főzőedény ideális hús, hal vagy zöldség lassú elkészítéséhez;
- Az eredmény egy lédús és lágy étel
- A matt fekete belső zománc ideális a ropogós kéreghez, és különösen tartós;
- Minden típusú főzőlaphoz alkalmas, beleértve az indukciós főzőlapot is, és sütőben vagy grillen is használható.
Indukció kompatibilis
https://www.youtube.com/watch?v=qInJ4Rg3tK8
https://www.youtube.com/watch?v=erjTn-bMmUs&t=2s
https://www.youtube.com/watch?v=7yjM9yIquIk&t=1s