Barion Pixel
lIngyenesen postapontra, 29 900 Ft-tól
Biztonságos bankkártyás fizetés
Szakértői segítség: 0630 943 2020
Garantáltan segítőkész hozzáállás
100% termék garancia
Akció!

STAUB Öntöttvas Cocotte Ovale főzőedény, zománcozott, 31 cm/5,4 liter, Grafitszürke/38/

STAUB Öntöttvas főzőedény, zománcozott, 31 cm/5,4 l, grafitszürke

Original price was: 118 000 Ft.Current price is: 95 000 Ft. | Nettó ár: 74 803 Ft

Készleten

Készleten

Leírás

Staub Öntöttvas főzőedény a legendás, hagyományos francia serpenyők, öntöttvas edények, lábasok, grillserpenyők és WOK-ok gyártója. Kiváló minőségüket és egyedi stílusukat világszerte elismerik. Évtizedekre szóló edények!

STAUB Öntöttvas főzőedény, ovális, zománcozott, 31 cm/5,4 l Cocotte Ovale

  • Méret: 31 cm átmérő, 5,4 liter űrtartalom
  • Anyag: Tartós öntöttvas, kiváló hőmegtartó és -elosztó képességgel
  • Emaillált felület: Karcálló, könnyen tisztítható belső és külső felület
  • Fedő: Speciális kialakítású tüskés fedő, ami visszacsepegteti a nedvességet az ételbe, szaftosabb és ízletesebb ételeket eredményezve
  • Sokoldalúság: Alkalmas sütésre, főzésre, párolásra és lassú főzésre
  • Főzőlap kompatibilitás: Használható mindenféle főzőlapon, beleértve az indukciós főzőlapokat is
  • Szín: Grafitszürke, ami dísze lehet bármilyen konyhának
  • Tartósság: Hosszú élettartam, generációkon át használható
  • Egészséges főzés: Minimális zsír- és olajhasználatot igényel

A STAUB 31 cm-es, 5,4 literes ovális öntöttvas főzőedénye egy kiváló minőségű termék, amely ideális a mindennapi főzéshez és tálaláshoz. Az öntöttvas anyag jobb hőtömeggel rendelkezik, mint bármely más anyag, így az edények tovább tartják a hőt, tökéletesek az ételek asztalon való tálalására. Az edények nehezek és vastagok, ami rendkívül ellenállóvá és tartóssá teszi őket.

A Staub tökéletesítette a zománcozás folyamatát, így a több zománcréteg növeli a törés- és karcállóságot. Az erős zománc tapadásmentes felületet biztosít, ami könnyen tisztíthatóvá teszi az edényeket. A különleges formájú fedő kiváló nedvességmegtartó tulajdonságokkal rendelkezik, egyenletes folyadéklecsapódást biztosít az edény tartalmára, megakadályozva, hogy a hús kiszáradjon, és a zöldségek puhák maradjanak, így minden összetevő megőrzi ízét.

A Staub öntöttvas főzőedény belseje kiváló minőségű fekete matt zománccal van bevonva, amely ideális az ételek sütéséhez, pirításához és karamellizáláshoz. Az öntöttvas főzőedény megőrzi minden összetevő tápértékét és teljes aromáját. Tartósságuknak köszönhetően generációkon át kitartanak, így nem kell őket gyakran cserélni, ami pénzt takarít meg és védi a környezetet.

A ovális Staub öntöttvas főzőedény Cocotte  Ovale ergonomikus fogantyúkkal rendelkezik, amelyek megkönnyítik az edény kezelését. A matt fekete zománc belső felület egyenletes hőeloszlást biztosít, és a jól rögzített fedő energiát takarít meg a főzés során. A fedél speciális kialakítása összegyűjti a páralecsapódást, majd egyenletesen visszacsepegteti az ételre. Az ezüst fogantyú lehetővé teszi a fedél könnyű felemelését.

A 5,4 literes térfogatával ez a Cocotte Ronde típusú főzőedény tökéletes egy család számára, amely használható lassú főzéshez, pörköltekhez vagy hús- és zöldségételekhez.

Ez a professzionális, ugyanakkor tradicionális főzőedény bármilyen asztalhoz és konyhához illik, és vonzó Grafit szürke színe különleges megjelenést kölcsönöz neki.

A serpenyő vagy edény használatakor ügyeljen a következő pontokra:

  • Az optimális sütési eredmény érdekében a legjobb, ha alacsony vagy közepes lángot használ. Nem szükséges a serpenyőt vagy az edényt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegíteni.

  • Professzionális módszer: Melegítse elő a serpenyőt 2-3 percig, mielőtt olajat vagy folyadékot önt bele.

  • A serpenyőben az étel forgatáshoz csak műanyag vagy fakanalat használjon.

  • Mindig használjon edényfogót, amikor megérinti a Staub serpenyők, Staub edények nyelét, mivel az öntöttvas rendkívül hővezető anyag. A fogantyúk felforrósodhatnak.

  • Ne helyezze a forró Staub serpenyőt, Staub edényt konyhai pultra vagy hőérzékeny felületre

  • Az összes Staub öntöttvas főzőedényt, serpenyőt,  használhatja akár 260 Celsius fokos sütőben, kivéve a fanyelű serpenyőket.

  • Soha ne öblítse le hideg vízzel a forró serpenyőt, vagy edényt, hanem várja meg, amíg kihűl. Ellenkező esetben az öntöttvas termékei meghajolhatnak a hőtől.

  • Tisztítsa meg az öntöttvas edényeket forró vízzel. A makacsabb szennyeződésekhez mosogatószert is használhat, és előtte rövid időre áztassa be a serpenyőt forró vízbe. Ne használjon fehérítőt, súrolószert vagy súrolókorongot az edények tisztításához.

  • Mielőtt eltenné Staub serpenyőit, Staub edényeit, győződjön meg arról, hogy az edény száraz. Semmilyen körülmények között ne tegye el, ha nedves.

A STAUB öntöttvas főzőedény egy kiváló minőségű termék, amely ideális a mindennapi főzéshez és tálaláshoz. Az öntöttvas anyag jobb hőtömeggel rendelkezik, mint bármely más anyag, így az edények tovább tartják a hőt, tökéletesek az ételek asztalon való tálalására. Az edények nehezek és vastagok, ami rendkívül ellenállóvá és tartóssá teszi őket.

A Staub tökéletesítette a zománcozás folyamatát, így a több zománcréteg növeli a törés- és karcállóságot. Az erős zománc tapadásmentes felületet biztosít, ami könnyen tisztíthatóvá teszi az edényeket.

A Staub öntöttvas főzőedény belseje kiváló minőségű fekete matt zománccal van bevonva, amely ideális az ételek sütéséhez, pirításához. Az öntöttvas főzőedény megőrzi minden összetevő tápértékét és teljes aromáját. Tartósságuknak köszönhetően generációkon át kitartanak, így nem kell őket gyakran cserélni, ami pénzt takarít meg és védi a környezetet.

 

 

 

Hogyan kell megfelelően kezelni a staub öntöttvas főzőedényeket:

Első használat:

Öblítse le a Staub öntöttvas  főzőedényt, lábost vagy serpenyőt, egy kevés mosogatószerrel mossa el majd öblítse le, és törölje szárazra a sütőt, lábost vagy serpenyőt

Töltse meg az edény alját kb. 1 cm magasan étolajjal, és melegítse közepes lángon, amíg füstölni nem kezd. Vegye le az edényt a tűzhelyről, hagyja kissé lehűlni az olajat, majd öntse ki. ezután öblítse le forró vízzel, és alaposan törölje szárazra. Ezzel a művelettel az edény pórusai lezárulnak, és az edény használatra kész.

Hosszú távú használat során:

Idővel a öntöttvas edényen a zsírréteg egy természetes „védőfilmréteget” (patinát) alakítanak ki, ami meggátolja, hogy az étel odaégjen. Ezt a védőréteget nem szabad eltávolítani. Ha mégis megpróbálja, soha ne használjon dörzsszivacsot vagy drótkefét. Használat után elegendő forró leöblíteni, majd szárazra törölni

Ha valami mégis odaég.

Öntsön forró vizet az edénybe, és hagyja ázni. Makacs ételmaradékok esetén 2-3 teáskanál sót vagy 1 evőkanál szódabikarbónát adjon a vízhez, és forralja fel rövid ideig, majd hagyja az edényt ázni. Ha mosogatószert használ, a vasöntvény edények elveszítik a természetes védőréteget (patinájukat), amit újra kell képezni.

A tűzhelyek típusai:
A Staub öntöttvas főzőedény alkalmasak a halogén, az elektromos, a gáz- és üvegkerámia mellett alkalmas indukciós sütőkhöz is. Természetesen az edényeket a sütőben is használhatod. Az optimális hőeloszlásnak köszönhetően a termékek kisebb átmérőjű főzőlapokon is használhatók. A kiváló hőtároló tulajdonságok biztosítják, hogy a főzési folyamat vége felé a hőmérséklet csökkenthető vagy akár teljesen kikapcsolható legyen.

Sütés, főzés öntöttvas edényekkel
Annak érdekében, hogy semmi se égjen meg, csak alacsony és közepes hőmérsékleten főzzön. Mindig csak akkor fordítsa meg az ételt, ha a pórusok bezárultak. Aztán magától leválik és nem ragad. A zománc olyan robusztus, hogy minden szabványos, fából, műanyagból vagy rozsdamentes acélból készült, hőálló spatula vagy keverő használható.

Öntöttvas edények tisztítása
Elvileg az öntöttvas termékek ugyanúgy tisztíthatók, mint bármely más edény.  A patina (természetes védőréteg) megőrzése érdekében javasoljuk a kíméletes kézi tisztítást forró vízzel és tisztítókefével vagy háztartási szivaccsal.

Fontos
A staub Öntöttvas főzőedény használatakor kerülni kell az erős hőmérséklet-ingadozásokat és a túlmelegedést. Főleg indukciós főzőlapok esetén mindig fokozatosan melegítse fel a kívánt hőmérsékletre. Az öntött edényeket mindig hagyja lassan kihűlni (forró termékhez ne adjon hideg vizet.)

A Cocotte edényekben való főzés előnyei

  • A főzőedény ideális hús, hal vagy zöldség lassú elkészítéséhez;
  • Az eredmény egy lédús és lágy étel a fedél különleges szerkezetének köszönhetően;
  • A matt fekete belső zománc ideális a ropogós kéreghez, és különösen tartós;
  • Minden típusú főzőlaphoz alkalmas, beleértve az indukciós főzőlapot is, és sütőben vagy grillen is használható.

Méretei:

  • méretek (szélesség x magasság x hosszúság): 25 cm x 16,7 cm x 37,5 cm
  • Felső átmérő: 31 cm
  • Átmérő a talpnál: 25 cm
  • Magasság fedél nélkül: 12,5 cm
  • Magassága fedéllel: 16,7 cm
  • Szélesség: 25 cm
  • Hossza: 37,5 cm
  • Űrtartalom:  5,4  liter
  • Súly: 6,45 kg

Indukció kompatibilis

https://www.youtube.com/watch?v=qInJ4Rg3tK8

https://www.youtube.com/watch?v=erjTn-bMmUs&t=2s

https://www.youtube.com/watch?v=7yjM9yIquIk&t=1s

https://www.youtube.com/watch?v=jQ3AJ7KcbWo&t=1s

https://www.youtube.com/watch?v=lNbfSYbX62k

További információk

Tömeg 5950 g
Gyártó

STAUB

Kategória

Öntöttvas edények

Anyag

Öntöttvas

Térfogat

5,4 liter

Átmérő

31 cm

Súly

5,95 kg

Magasság

16,7 cm

Szín

Zöld (Basil)

Elektromos fözőlaphoz

Alkalmas

Gáz fözőlaphoz

Alkalmas

Indukciós fözőlaphoz

Alkalmas

Sütőben használra

Alkalmas

Bevonat

Zománc

Kapcsolódó termékek

Original price was: 95 000 Ft.Current price is: 79 000 Ft. | Nettó ár: 62 205 Ft

Kosárba teszem

Original price was: 117 000 Ft.Current price is: 79 900 Ft. | Nettó ár: 62 913 Ft

Kosárba teszem

117 000 Ft | Nettó ár: 92 126 Ft

Kosárba teszem

Original price was: 117 000 Ft.Current price is: 95 000 Ft. | Nettó ár: 74 803 Ft

Kosárba teszem